Svenska eller engelska?

Jag funderar på om jag skall byta språk på bloggen. Jag kommenterar ofta utländska bloggar eftersom det inte finns så många svenska som skriver om arkitektur, stadsbyggnad och liknande. Det blir konstigt med de automatiska trackbacksen eftersom mina svenska inlägg kommer upp på deras bloggar.

Så jag funderar på om jag skall byta helt till engelska eller kanske köra parallellt med svenska och engelska beroende på tillfället.

Vad tycker ni som läser bloggen?

5 thoughts on “Svenska eller engelska?”

  1. Det behövs väl fler svenskar som skriver om arkitektur, stadsplanering och liknande, inte färre? Men samtidigt har du rätt att en global diskussion kräver ett globalt språk. Vilket svenska inte är. Risken är att det blir diffust att diskutera svenska exempel på engelska.

  2. Jag tycker att det behöver finnas en diskussion på svenska. Ja, alltså om vi är överens om att vi vill fortsätta kunna prata svenska om intressanta saker…

  3. En lösning skulle kunna vara att ha information på engelska på de inlägg som skickar trackbacks till engelskspråkiga bloggar. Förklara vad det handlar om liksom.

  4. Jag tycker också att detta är en komplex fråga. Jag funderar på samma sak, men har fått respons att det behövs folk som skriver på svenska. Personligen tycker jag inte att det spelar någon roll i det som jag läser, men jag tycker att det är lite svårare att själv skriva. Kan det vara så för dig också? Att det tar längre tid, och att det gör att du drar dig för att skriva? Om så är fallet skall du inte skriva på engelska.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.