att blogga är att sätta en URL på en tanke

Min vän Peter Sandberg har enligt vår gemensamma vän Christian Rudolf ett grymt bra uttryck för vad bloggande innebär.
Christian skriver om det (“Bloggrevolutionen är ännu i sin linda”:http://disruptive.nu/2008/11/06/bloggrevolutionen-ar-annu-i-sin-linda/) på Disruptive som handlar om “affärsidéer och entreprenörsskap”:http://disruptive.nu/:

Att blogga är att sätta URL:ar på sina tankar

Så rätt!

När man skriver sina inlägg samlar man sina tankar på ett ställe och låter andra hitta till dem. Via sökmotorer, rss-läsare och andra sätt. Det är ett sätt för fikakonversationer, forskningsrön, tonårsdrömmar och allt däremellan att komma alla till gagn. Det finns mycket skräp men om man skall vara ärlig så är det många i vår fysiska värld som vi filtrerar bort med.

Men en kraftfull idé sprids vidare som ringarna på vattnet. Peters uttryck är ett bra exempel, genom att skriva detta så exponerar jag mina läsare för det. Någon i min läsekrets kanske kommer att tycka om det och föra det vidare.
På så sätt sprids, förstärks och omformas idéer och tankar som en löpeld fram och tillbaka bland alla webbsidor i världen och skapar nya fikakonversationer och forskningsområden.

One thought on “att blogga är att sätta en URL på en tanke”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.