Är bloggar en säkerhetsrisk?

När jag skrev “förra inlägget”:http://www.bergenudd.net/webblogg/archives/000187.php så började jag funderar på om inte bloggar kan vara en säkerhetsrisk? Den vanlige bloggaren är ofta en prylgalning (jag är det själv) som gärna berättar om sina prylar. Förra inlägget handlade om min lp-samling och så vidare. Jag började då fundera på om vi inte håller på och skapar ett perfekt research-verktyg för inbrottstjuvar. Vi berättar vad vi “har hemma”:http://www.bergenudd.net/webblogg/archives/000187.php och när vi “inte är hemma”:http://askpang.typepad.com/relevant_history/2004/11/going_to_copenh.html

Jag läste om någon (tror det var Cory Doctorow) som slutade berätta var de skulle resa eftersom han fick så många lunchinvitationer.

(för er som läser med icke lagliga avsikter så kan jag meddela att vi har både säkerhetsdörrar och larm 🙂

2 thoughts on “Är bloggar en säkerhetsrisk?”

  1. Jag har länge närt en dröm att sortera mina skivor i inköpsordning (ungefärlig) såsom huvudpersonen i High Fidelity av Nick Hornby gör vid ett tillfälle. Det är ett projekt jag tror kan vara väldigt kul.

  2. hmm men er engeltig vanlig krimennele flinke nok til å finne frem i weblogger? ville de da ikke vært hacker eller jobbet med kryptering for mafian ?
    og er det ikke mye jobb for a finne det frem om man da ikker kan klare å lage en søke motor (men en som kjan nokk data til og lage en søkemotor over weblogger vill vel prøve seg på mindre risikabel enn innbrudd han har jo tross alt alt tilgag til internet data grunnlegen programering /kjennsap til internet og hvordan man kommer seg rundt på nette )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.