Bloggträff i Malmö

“hakank”:http://www.hakank.org/webblogg/ har skrivit en alldeles förträfflig Sammanfattning av bloggträffen som jag var på idag tillsammans med Erik Starck (“Framtidstanken”:http://www.softwaresweden.com/framtidstanken/), Mats Andersson (“Klocklös i tiden”:http://www.mats-andersson.se/blogg/) och Martin Persson (“Costodia”:http://www.costodia.com/)

Trevlig tillställning.
Det beslutades att det skulle bli en träff första söndagen i månaden. Jag kom ikväll på att dessa träffar för mig mer känns som en fika än en lunch eller middag om ni förstår vad jag menar. Eller en öl för den delen. Diskussioner som dessa förs bättre över en kopp kaffe eller en öl tycker jag. Så istället för Kin Long som Håkan föreslog även för nästa möte så föreslår jag ett kafé/bar istället. &Bar eller Herkules i Lund eller något liknande i Malmö?

Annars tyckte jag att det avhandlades intressanta och vitt skilda ämnen. Inget var för litet eller för stort för att tas upp.

Det enda jag kan komma på att Håkan har glömt i sin långa lista var Da Vinci koden. Jag tog upp att jag hade läst den i mellandagarna och att jag var lite kluven till boken. Jag gillar konspirationshistorier som jag “skrivit innan”:http://www.bergenudd.net/webblogg/archives/000184.php och jag gillade Da Vincikoden men när Dan Brown börjar boken med en sida kallad “Fakta” och han redan på första raden blir “motbevisad”:http://www.lisashea.com/hobbies/art/priorysion.html så vinner inte resten av boken på det.
Nu hör det ju till genren att det skall vara fantastiska upptäckter, svårbevisade fakta osv. men kunde han inte hittat något som var lite svårare att hitta klara bevis mot än med en enkel google-sökning?
Och en sådan sak som att Louvrens glaspyramid av I.M Pei skulle har “666 glasrutor”:http://www.lisashea.com/hobbies/art/louvre.html
Det blir lite amatörmässigt när sedan Brown säger att det tar så lång tid att skriva böckerna eftersom har gör så oerhört noggrann research. “Lisashea.com”:http://www.lisashea.com/hobbies/art/index.html har en sida om Da Vincikoden. Jag tyckte att boken var jättebra när jag läste den men det jag har läst om den efteråt gör upplevelsen sämre för mig.

Tillbaka till bloggträffen…
Eriks blogg “Framtidstanken”:http://www.softwaresweden.com/framtidstanken/ var en glad överraskning. Vi tänker om samma saker fast med olika utgångspunkter: hur förändras samhället runtikring mig, vad innebär det och hur kommer det att se ut i framtiden? Rätt in på Bloglines åkte den…

Det var allt. Jag hoppas att jag kommer igång med bloggandet lite mer ofta igen…

3 thoughts on “Bloggträff i Malmö”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.