Dagens meningslösa debatt

Såg början av “Debatt”:http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=2220 ikväll.
Lars Ohly (v) debatterade med Maria Rankka, från näringslivets tankesmedja Timbro. Fullständigt menigslöst enligt min mening.
Det är som att be en katt och en hund att debattera om vilket djur som är bäst.
De fyrade av sina åsikter djupt nere från skyttegravarna och det fanns ju inte en chans att någon skulle vackla och ge den andre ens lite rätt i någon åsikt.

3 thoughts on “Dagens meningslösa debatt”

  1. Lika menlöst som att posta denna artikel två gånger? 😉

    Nåväl, en offentlig debatts syfte är inte att den ena eller andre debattören ska byta åsikt. Det är, som du skriver, osannolikt, utan syftet är att uppmärksamma folk (väljare i detta fall) på möjliga åsiktsskillnader inom en viss fråga. Många hävdar ju att alla politiska partier är så lika varandra, men då ser man alltså själv attt detta inte stämmer.

    Jag kan hålla med om att det känns lite menlöst ibland, men förhoppningvis blir någon av lyssnarna så intresserade av frågan de diskuterar och börjar fundera på en egen åsikt. De har ju redan fått en liten hjälp på traven med två möjliga tolkningar…

  2. Jag håller med dig men jag anser att det hade varit mer givande att Maria Rankka hade debatterat med en socialdemokrat som ju har regeringsmakten. Vänsterpartiet är ju ett stödparti och samarbetet verkar ju vara lite rangligt just nu.

  3. Jag tänkte samma sak. Tyckte dock att Maria Rankka skötte sig bra genom att pressa på behovet av nya företag och politikernas ansvar för att det inte skapas tillräckligt många. Det enda någorlunda vettiga som kom ur Ohly var att man skulle göra det enklare för de anställda att själva ta över ägandet över t.ex. en fabrik.

    Det vore bra. Allting som gör att fler startar och driver företag är bra. Om de anställda i Nynäshamn anser sig kunna driva fabriken bättre än Ericsson ska de givetvis kunna göra det.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.