Bokfrågekedjebrevet

Eftersom Stefan Hedmark lade ner stafettpinnen för vem som helst att plocka upp så hoppar jag på eftersom jag älskar böcker.

*1) Hur många böcker äger du?*
Runt tusen tror jag att det blir totalt, en tredjedel skönlitteratur ungefär. Jag älskar verkligen böcker, jag försöker smita in i en bokhandel flera gånger i veckan, inte för att handla utan mest för att leta (Browse är ett bra engelskt uttryck) Jag kommer sällan hem från en resa utan åtminstone en nyinköpt bok.

*2) Senast köpta bok?*
Köpte *Malmös Kartor* av Tyke Tykesson och *The Road to Middle Earth* av Tom Shippey idag på akademibokhandeln vid södertull i malmö. (En mycket trevlig lokal för övrigt, bokhandeln ligger i en gammal biosalong och det finns ett Espresso House innanför väggarna)

*3) Senast lästa bok?*
*Makten framför allt* antologin om Göran Persson.

*4) Fem böcker som betyder mycket för mig (m.a.o. böcker jag läst minst tre gånger).*
Böcker betyder inte så mycket för mig som det verkar göra för andra, jag kan inte säga att en bok har förändrat mitt liv eller ändrat riktningen på det. Jag listar istället böcker som jag tycker mycket om

* *Sagan om ringen*-trilogin av J.R.R. Tolkien
* *Life between buildings* Jan Gehl, dansk arkitekt som värnar om stadens liv som pågår mellan husen. Denna bok har nog när jag tänker efter ändrat min syn på arkitektur och stadsbyggande så påståendet ovan är inte helt sant.
* Fem-böckerna av Enid Blyton läste jag mycket som ung.
* Manuel Castells trilogi om Nätverkssamhället
* *Dragonlance*-trilogin av Margaret Weis och Tracy Hickman

*5) Utse 5 personer som också ska besvara dessa frågor.*
“Petter Duvander”:http://blogs.spamband.com/petter/ (“svarat”:http://blogs.spamband.com/petter/archives/2005/06/bokfrgekedjebre.php), “Mr. Lindberg”:http://mrlindberg.blogsome.com/ (“svarat”:http://mrlindberg.blogsome.com/2005/06/06/mr-lindberg/) , “Gustav Holmberg”:http://www.gustavholmberg.com/tomrum, “Olof Hallonsten”:http://homeboyyksel.blogsome.com/ (“svarat”:http://homeboyyksel.blogsome.com/2005/06/03/bokfragekedjebrevet/), “Erik Starck”:http://www.softwaresweden.com/framtidstanken/ (“svarat”:http://framtidstanken.com/index.php?p=363)

One thought on “Bokfrågekedjebrevet”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.