Om rätten till de produkter man köper

“Petter Duvander”:http://blogs.spamband.com/petter/ skriver ett “öppet brev till EMI Music Sweden”:http://blogs.spamband.com/petter/archives/2005/10/oeppet_brev_til.php om att skivbolagen försvårar för oss att konsumera den musik vi har köpt på det sätt vi vill. Alla kanske inte bara vill eller kan lyssna på musiken hemma på stereon, det finns de som vill lyssna på skivan i bilen (inte alla bilstereo CDspelare kan spela kopieringsskyddade skivor) eller på skogsturen med mp3spelaren.

Detta förvägrar skivbolagen oss.

Petter sammanfattar:

om jag köper en cd-skiva idag kostar den mer än tidigare, eftersom vi som ärliga konsumenter får betala merkostnaden ni har för att införa detta kopieringsskydd. Ett kopieringsskydd som dessutom medför att jag som konsument bara kan njuta av musiken på en tredjedel av de anläggningar jag vill, och på det ställe jag faktiskt kan lyssna så är till och med kvaliteten försämrad (låt vara att det sistnämnda knappt är märkbart, men det är fortfarande ett steg åt fel håll).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.